Researchers Night 2013 Athens » Researchers’ night 2008

 

Το πρόγραμμα Researchers’ Night 2008 έφερε το κωδικό όνομα Climate Alert, REWEBIS / Researchers’ Web In Society. Ζητούμενο του προγράμματος αυτού ήταν η ανάδειξη των περιβαλλοντικών επιστημών ως μέσο παρέμβασης στην επερχόμενη κλιματική αλλαγή και η προβολή των ίδιων των επιστημόνων ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη και φυσικά η επαφή ερευνητών και κοινού σε ένα σχετικά ασυνήθιστο πλαίσιο, σε μια όχι αμιγώς επιστημονική συνθήκη.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, την 26η Σεπτέμβρη 2008 με μεγάλη επιτυχία.

 

Η ανάληψη του προγράμματος έγινε με τη συνεργασία τριών φορέων: του Π.Μ.Σ. Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ‘’Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη’’ (MIO-ECSDE). Από την πλευρά του Πανεπιστημίου συμμετείχαν το Εργαστήριο Ζωολογίας / Θαλάσσιας Βιολογίας, η Oμάδα Φυσικής Ωκεανογραφίας και Αριθμητικών Μοντέλων, το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας και το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος. Συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο Αναπλ. Καθ. Μάνος Δασενάκης από το εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

 

 

Η 26 Σεπτέμβρη αποτέλεσε την ολοκλήρωση και κορύφωση των δράσεων του REWEBIS, εφόσον κατά τη διάρκεια των 2 εβδομάδων που κατέληγαν στην ημερομηνία αυτή πραγματοποιηθήκαν εργαστήρια που αφορούσαν στην κλιματική αλλαγή σε διάφορα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία της Αθήνας από ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών. Οι επισκέψεις στα σχολεία αυτά ορίστηκαν σε συνεννόηση με τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες περιβαλλοντικές διευθύνσεις Α΄ Αθήνας και σημείωσαν ομολογουμένως ιδιαίτερη επιτυχία αφού κατάφεραν να ενημερώσουν τους μαθητές σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές και να τους εμπλέξουν σε σχετικές συζητήσεις και δραστηριότητες.

 

 Φωτογραφίες βραδιάς: